Pages

torsdag, februari 05, 2009

Napp.

natten med vira har inte varit särskilt kul..
hon bara skrek och skrek.. visste inte va jag skulle göra.
vet inte om hon hade ont i magen eller varför
hon skrek så himla mycket..
ända sättet att få henne tyst ett tag var att hon ammade.
tillslut tog jag till nappen.. men hon spotta ut den..
lät tom. som hon satte den i halsen.. så den hjälpte ju inte alls.
halv 4 så somnade hon äntligen.

dagen har varit lite bättre.. dock en heldel skrik.
men nu testade P med temp. nappen och nu snuttar hon på den.
väldigt skönt att det är lite tyst.

får väl ta och inhandla nån napp då..
frågan är ju va ska man ha för napp? vilken är bäst?

xoxo.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Prova Nuk, den är liten i stl. vilket kan underlätta för små bebisar, det blir liksom ingen kväljningskänsla då. Min dotter använde bara Nuk Latex till hon var 3-4 mån.Finns att köpa å babyproffsen och barnens hus. Sen prövade vi oss fram bland napparna i mataffären och favoriten där är MaM Latex.
Lycka till!

Anonym sa...

Det är verkligen underbart med nappar ibland:)Nova tog bara latex nappar. Vi har testat lite olika men ett tips är att ta nappar som du alltid kan få tag på om de kommer bort. Alltså nappar som är vanliga och alltid finns på ica eller coop. Så mysigt att läsa om er vardag. Puss på er

Anonym sa...

Tipsar också om latex. Det finns latex-nappar och silikon-nappar. Latex är gulbruna, och lättare att suga på för många bebisar än de genomskinliga silikon, som är hårdare.

Verrix sa...

Mina barn ville bara ha silikon nappar när dom va bebisar. dom gillade inte smaken av latexen.
Använd den platta sorten när dom är så där små (vet iof inte om den klassiska nappen säljs fortfarande, hehe! va några årsen mina hade napp)
o samma med till nappflaska om du börjar pumpa eller så. dom får oftast bättre grepp med dessa nappar o behåller sugförmågan bättre. kolla bara för vilka månader nappen gäller, så att säga, så blir den i rätt storlek.
o kom ihåg att koka napparna i 5min innan ni använde dom ;) har hört några som missat det.

Denise sa...

Vi har haft den gula Latexnappen från Mam, sen testade vi från Esska, som är tillplattad på ena sidan- den toknobbar hon! Nu har vi en silikonnapp från Mam (genomskinlig). Mam ska det vara alltså, sen latex eller silikon verkar vara skit samma... =) Lite postivt är att du ser om nappen är lite äcklig på insidan när den är genomskinlig. Napp är gudasänt när man har en liten snuttunge! Skiter i om BVC är emot dem. Fungerar amningen fortf så go for it =)

Verrix sa...

Håller med Denise. BVC kan man oftast ta med en nypa salt. Karin här i Torshälla visste bla inte att man inte ska ge barn under 1år honung. o det borde ju hon veta. Dom som ska tipsa en om saker o varna en för andra. Nä, kör på egen instinkt o det som känns rätt för er så blir det oftas bäst.
vet ingens barn som slutat eller direkt slutat med ammningen pga napp. Snarare att man som föräldrer kanske börjar med flaska ist för ammning av bekvämliga skäl. (iof oftast kanske när barnet är några månader redan)