Pages

måndag, december 11, 2017

Genväg.

På kvällen igår blev det lite kvällsbad för barnen och P, tydligen även då alla thailändare som bor på området badar för på dagen är poolen så gott som öde. Det var dock skillnad nu då de var betydligt fler i poolen. Vi var där med viras kompis och hennes mamma och då bestämdes det att viran skulle sova över hos dem.
Så efter badandet gick vi tillbaka till rummet för att sova och invänta morgondagen där förmiddagen spenderades med att packa för att komma iväg till Koh Samet. Vid halv tolv bar det sen iväg mot Ban Phe pir där vi tog en speedboat till ön där vi nu ska spendera tre nätter.
Väl framme tog vi en lunch på stranden och jag åt en jättegod fried rise i ananas. Inte ofta jag tar kort på mat, men denna var jag tvungen att ta en bild på. Efter var vårt rum klart och vi la snabbt in våra saker på vårt rum så vi kunde ta oss till stranden som är helt underbar. En sak som är lite tråkig på stränderna vid oss är att de är ganska skitiga bitvis, men här var det rent och fint samt det verkliga turkosa vattnet som är det en verkligen vill åt när en åker till Thailand.
 
Efter lite lek och bad på stranden så gick till rummet och duschade lite och begav oss sedan mot en närliggande strand. P ville gå main road medan jag hade hört om en tio minuters genväg genom skogen. Sagt och gjort det blev såklart skogen som vi gick. Och jaa den var väl inte den smidigaste väg en kunde ta med stockar och sten, men efter cirka tio minuters promenad var vi faktiskt framme vid den andra stranden och valde en restaurang där vi började beställa mat. Jag fick långt före alla andra min kyckling med cashewnötter dock utan riset jag beställt. Bella blev helt utan sin rätt och Vira fick aldrig sin glass. Servitörerna där var inte alls särskilt intresserade av att egentligen vara där kändes det som, så något bra betyg på Trip Advisor blev det inte. Barnen ville sen gå skogsvägen igen trots att de nu skulle vara beckmörk. Vi fick lov att gå och lysa upp med flicklamporna i mobilen. Men hem kom vi. Nu är det plattid och sen sova. Vi har två dubbelsängar och en enkel så borde funka bra.

 

0 kommentarer: